Talous ja hankinnat

Kaupunginvaltuusto vastaa kaupungin taloudesta ja toiminnasta. Kaupunginvaltuusto hyväksyy vuosittain talousarvion, missä määritellään kaupungin toiminnan kunkin vuoden tavoitteet ja määrärahat. Mänttä-Vilppulan kaupungin toiminnan toteuttamiseen tarvittavat tulot koostuvat kahdeksankymmentäprosenttisesti verotuloista ja kaksikymmentäprosenttisesti valtionosuuksista ja toimintatuloista. Valtuusto päättää myös vuosittain veroprosenteista.

Vuoden 2024 veroprosentit ovat seuraavat:

Kunnallisvero 9,9%

Maapohjan yleinen kiinteistövero 1,30%

Vakituisen asunnon kiinteistövero 0,60%

Muun asuinrakennuksen kiinteistövero 1,15%

Voimalaitos rakennuksen kiinteistövero 1,40%

Kaupunginvaltuusto hyväksyy joka vuosi taloussuunnitelman seuraaviksi kolmeksi vuodeksi.

Kaupungin talousarvion toteutumista seurataan vuoden kuluessa osavuosikatsauksin. Vuoden loputtua vuoden talouden toteumaluvut tunnuslukuineen ja toiminnallisten tavoitteiden toteutuminen raportoidaan tilinpäätöksessä.

Talouspalvelut

Taloushallintopalvelut vastaavat kaupungin ja joidenkin tytäryhtiöiden kirjanpidosta, osto- ja myyntireskontrista, maksuvalmiuden suunnittelusta ja seurannasta, rahaliikenteestä sekä taloustilastoinnista. Taloushallinnossa laaditaan ja valmistellaan talousarvio ja taloussuunnitelma sekä tilinpäätös, ja toteutetaan talouden seuranta ja raportointi.

 • Hanna-Maija
  Oksanen
  Talousjohtaja 044 728 8651
 • Katri
  Lehtinen
  Pääkirjanpitäjä 050 380 0669
 • Mari
  Kangas
  Talousasiantuntija, konsernikirjanpito 044 097 9217
 • Elina
  Koivunen
  Toimistosihteeri 044 428 8231