Työllisyyspalvelut

Mänttä-Vilppulan työllisyyspalvelut palvelee työttömiä työnhakijoita työnhakuun, työllistymiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyvissä asioissa.

Kunta tarjoaa myös lain mukaisia kotoutumispalveluja.

Työnhakijoille on tarjolla työllistymistä edistävää neuvontaa, ohjausta ja palveluita kaikissa työelämän tilanteissa. Yrityksille on tarjolla tukea ja neuvontaa työllistämisessä.

Uusi työnhakija ilmoittautuu Pirkanmaan TE-toimistoon työttömäksi työnhakijaksi. Käytössä on Oma asiointi -palvelu, johon pääsee Työmarkkinatorin sivuilta. Vaihtoehtoisesti ilmoittautuminen onnistuu kaupungintalon Asiointipisteellä. TE-toimisto ohjaa työllisyyden kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi, joten työnhakijan ei tarvitse itse tietää, onko asiakkuus kotikunnan vai TE-toimiston puolella. Niin kotikunta kuin TE-toimisto ottaa asiakkaisiinsa yhteyttä.

Kokeilussa asiakas saa hänelle nimetyn OMA-valmentajan. OMA-valmentaja tukee työnhaussa ja neuvoo työttömyyteen liittyvissä viranomaisasioissa. Tavoitteena on löytää yksilöllinen polku kohti työtä, koulutusta tai muita työllistymistä edistäviä palveluja.

Asiakastapaamiset järjestetään sopimuksen mukaan Mänttä-Vilppulan kaupungintalolla, Vilppulan kunnantalolla tai Juupajoen kunnanvirastolla.

Mänttä-Vilppulan kaupungintalo
Seppälän puistotie 15
35800 Mänttä

Vilppulan kunnantalo
Keskuskatu 2
35700 Vilppula

Juupajoen kunnanvirasto
Koskitie 50
35500 Korkeakoski