Päiväkodit

Mänttä-Vilppulassa toimii kolme päiväkotia, Kolhon päiväkoti, Miinanhelmen päiväkoti Mäntässä ja Vilppulankosken päiväkoti Vilppulassa.

Päiväkodit tarjoavat koko- ja osa-aikahoitoa alle kouluikäisille lapsille. Toiminta perustuu suunnitelmalliseen ja tavoitteelliseen vuorovaikutukseen, jonka tavoitteena on edistää lasten tasapainoista kasvua, kehitystä ja oppimista. Päiväkodeissa tarjotaan varhaiskasvatuksen ruokailusuositusten mukaista aamupalaa, lounasta ja välipalaa.

Päiväkodin toiminnasta vastaa päiväkodin johtaja.

Päiväkotien toiminta on supistettua koulujen loma-aikoina.

Kolhon päiväkoti

Vuonna 2008 valmistunut Kolhon päiväkoti sijaitsee Kolhon taajamassa, Kolhon koulun ja palloiluhallin vieressä osoitteessa Postitie 2c, ja tarjoaa laadukkaat puitteet pienten lasten varhaiskasvatukselle, jota päiväkodissa tarjotaan arkisin pääosin klo 6.30-17.00 välisenä aikana. Päiväkoti on yksiryhmäinen sisarusryhmä, jossa lapset ovat iältään 1-5-vuotiaita.

Kolhon päiväkodissa on kodinomaista ja lapset touhuavat paljon pienryhmissä. Pienryhmätoiminnan tarkoituksena on taata päiväkodissa lapsille rauhallinen ja keskittymistä tukeva toimintaympäristö sekä jokaiselle lapselle oman ikätasonsa mukaista toimintaa.

Toiminnassa hyödynnetään lähiympäristön suomia hyviä ulkoilu- ja metsäretkeilymahdollisuuksia, sekä tuetaan lasten liikkumista mm. viikoittaisilla jumppatunneilla koulun liikuntasalissa.  

Päiväkodin henkilökuntaan kuuluu tällä hetkellä varhaiskasvatuksen opettaja ja kolme varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Ruoka päiväkodille tulee viereisen koulun keittiöltä. Päiväkodin siivouksen hoitavat koulun siistijät.

Vilppulankosken päiväkoti

Vilppulankosken päiväkoti on vuonna 1999 valmistunut päiväkoti Vilppulan taajamassa, Vilppulankosken koulun, Vilppulankosken ja Vilppulan sataman läheisyydessä osoitteessa Koulukaari 1.

Päiväkodissa on hyvät puitteet laadukkaalle varhaiskasvatukselle, jota tarjotaan arkisin klo 06:00-18:00 välisenä aikana.

Päiväkodissa on neljä ryhmää:

  • Tähtimöt, joka on 2-5-vuotiaiden sisarusryhmä
  • Hilpit, joka on 3-6 -vuotiaiden lasten pienryhmä
  • Helmikät, joka on 1-5 -vuotiaiden lasten sisarusryhmä
  • Kilpukat, joka on 2-5 -vuotiaiden lasten sisarusryhmä

sekä esioppilaille tarjotaan täydentävää varhaiskasvatusta aamuisin (klo 06:00-09:00) ja iltapäivisin (klo 13:00-16:30) Vilppulankosken päiväkodin aurinkosalissa.

Vilppulankosken päiväkodissa lapset saavat monipuolisia kokemuksia ja elämyksiä liikkuen, laulaen, musisoiden, askarrellen, retkeillen, keskustellen, kuunnellen ja toiset huomioiden.

Päiväkodissa työskentelevät lisäksi myös kokoaikainen keittiötyöntekijä sekä siivooja.

Päiväkodin keittiössä valmistetaan maittavat aamu- ja välipalat sekä lounas.

Miinanhelmen päiväkoti


Miinanhelmen päiväkoti on valmistunut syksyllä 2017.  Miinanhelmi sijaitsee keskellä Mäntän keskustaajamaa uimahallin, jäähallin, jalkapallokentän, hiihtolatujen ja metsäisten kävelyreittien sekä torin läheisyydessä osoitteessa Miinanpolku 1.

Miinanhelmessä on kymmenen ryhmää  neljällä kotialueella. Kotialueita löytyy yläkerrasta Kurjenkulma, alakerrasta Sieponsyli, Peiponpesä sekä Tikantupa.

Kurjenkulmassa seikkailevat Kevätesikot, Kultaesikot, Sinilatvat ja Metsätähti ryhmät. Peiponpesässä viettävät aikaa Lillukat ja Lutukat. Tikantuvassa tutkimuksiaan suorittava Kullerot ja Ulpukat. Sieponsylin tarvittaessa ympärivuorokautisesta hoivasta nautiskelevat Sammaliset ja Sanikkaiset. Kotialueella kaksi ryhmää toimii tiiviissä yhteistyössä eläen aktiivista ja tutkivaa arkea.

Miinanhelmen päiväkodissa seikkailee Vasu-Pirpanen, esiäitinään Seppälän kartanon mailla asunut Moision torpan Miina. Hänen jalanjäljissään leikimme, tutkimme ja ihmettelemme elämän kulkua.