Puumiehet järjestivät metsäpäivän koululaisille Vilppulassa

Pohjois-Hämeen Puumiehet järjestivät Vilppulankosken koulun 3.-4. -luokkalaisille ja Kolhon koulun 0.-4. -luokkalaisille metsäpäivän Vilppulankosken rantamaisemissa Suomi 100 vuotta Puupuistossa.

Lapset opiskelivat monipuolisesti metsään ja puihin liittyviä tehtäviä, sekä saivat kotiin viemisiksi omat puuntaimet istutettavaksi, nimikoidut kuksat sekä kestokassit.

Puumiehet ry on vuonna 1930 perustettu valtakunnallinen puualan järjestö, joka koostuu henkilöjäsenistä. Jäsenet toimivat pääasiassa metsätalouden ja puutuoteteollisuuden sekä näitä lähellä olevilla aloilla esimies-, johto- ja asiantuntijatehtävissä. Suomessa toimii noin 19 alueyhdistystä, joista yksi on Pohjois-Hämeen Puumiehet. Pohjois-Hämeen Puumiehissä on n. 70 jäsentä.

Pohjois-Hämeen Puumiehet ry täyttää tänä vuonna 60 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi on käynnistetty hanke nuorten kiinnostuksen lisäämiseksi metsä- ja puunjalostusalaa kohtaan. ”Puumiehet” haluavat tuoda nuorten tietoisuuteen metsä- ja puunjalostusteollisuuden tarjoamia alan ammatteja, joita on toimialueella runsaasti tarjolla.

Tulevana syksynä Puumiehet organisoivat ja kustantavat Mänttä-Vilppulan, Ruoveden, Juupajoen ja Oriveden alueen 9-luokkalaisille reissun FinnMETKO messuille Jämsään.