Avoin kutsu yhteisölliseen viljelyprojektiin Widemanin puutarhassa

Tule mukaan palstaviljelyn maailmaan Vilppulan satamaan perustettuun koko kylän yhteisölliseen palstaviljelyprojektiin. Yhteisöllisyyttä, virkistäytymistä, kotoutumista ja sosiaalista kanssakäymistä edistävä viljelyprojekti on avoin kaikille kaupunkilaisille ja kokoaa viljelystä innostuneet yhteen!

Vilppulan venesataman yhteydessä olevalla maa-alueella on tarjolla viljelypalstoja kaikille puutarhaviljelystä kiinnostuneille.

Tervetuloa paikan päälle tutustumaan keskiviikkona 15.5. klo 17.00 alkaen.
Paikka: Vilppulan venesatama, matonpesupaikan takana, lähellä rantaa. Tontin tarkka osoite Kirkkotie 5, Vilppula. Halutessasi voit samalla ilmoittautua mukaan.

Hyötyviljely onnistuu erinomaisesti viljelylaatikossa. Mitä sinä viljelisit?

Viljelyssä voidaan käyttää paikalle tuotuja viljelylaatikoita ja luomumultaa. Palstalle on tulossa myös grillipaikka viljelijöiden käyttöön. Maksua ei peritä. Ilmoittaudu mukaan, jos kiinnostuit! Palstat ja viljelylaatikot jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ensimmäiset kylvöt on jo tehty: pölyttäjille ravinnoksi käytettävää ja maanparannusta tarjoavaa hunajakukkaa.

Mukaan kutsutaan niin kantasuomalaisia kuin maahanmuuttajataustaisiakin henkilöitä.  Tarkoitus on luoda yhteisöllinen palstaviljelyalue ja kohtaamisen paikka, joka voi osaltaan myös edistää maahanmuuttajien kotoutumista Mänttä-Vilppulaan. Tarkoituksena on lisäksi hyödyntää viljelykäyttöön alueita, jotka ovat joutomaana.

Paikalla on myös kiinnostava historia. Tontilla on aikoinaan asunut olympiavoittajamme Lydia Widemanin veli Arvid perheineen.

Miltä kuulostaisi sormien upottaminen multaan, tai itse kasvatettujen juuresten tuoksu ja maku ruokapöydässäsi?

Viljelyhanketta ovat edistämässä Mänttä-Vilppulan kaupungin kotoutumisen palveluohjaaja Marketta Pyysalo, Mäntän Martat ry ja yhteistyökumppani Taina Lumme. Mäntän Martat ovat hakemassa projektille miniLeader-rahoitusta, jolla on tarkoitus kattaa perustamiskulut. Toiveena on tulevaisuudessa perustaa vastaava paikka myös Mänttään sopivan alueen löydyttyä.

Lisätietoja ja mukaan ilmoittautuminen: Marketta Pyysalo 044 728 8686, marketta.pyysalo@taidekaupunki.fi