Elinvoimaohjelma on julkaistu

Kaupungin elinvoimaohjelma on osa kaupunginvaltuuston hyväksymää kaupunkistrategiaa. Kaupunkistrategian mukaan tavoitteenamme on, että olemme taloudellisesti tasapainoinen seutukaupunki, yhtenäinen ja yhteisöllinen Taidekaupunki ja elinvoimainen ja osaava koulutuskaupunki. Arvomme on, että olemme rohkeita, luovia ja toimimme yhdessä.

Elinvoima tarkoittaa työtä ja toimeentuloa, viihtyisää asumista ja sujuvaa arkea, työvoiman asiakkaiden ja materiaalinen saavutettavuutta, aktiivista yhteisöllisyyttä, elämyksellisyyttä sekä mainiota kunnan palvelujen tarjontaa.

Elinvoima on paikkakunnan kykyä menestyä nyt ja tulevaisuudessa. Elinvoimaohjelma on täsmentää kuntastrategian linjauksia ja toimii apuna kaupungin päätöksenteossa. Ohjelma sisältää toimenpiteitä, jotka hallintokunnat ja tytäryhtiöt sisällyttävät omaan toimintaansa.

Elinvoimaohjelmalla tavoitellaan laaja-alaisesti elinvoimaista Mänttä-Vilppulaa, joka houkuttelee uusia yrityksiä, asukkaita ja osaajia. Se on samaan aikaan pitovoimainen paikkakunta nykyisille asukkaille ja toimijoille asua, elää ja yrittää.

Elinvoimaohjelmaa laadittiin USO-verkoston kautta yhteistyössä FCG:n kanssa. Ohjelma laadittiin kaupunkikehityslautakunnan alaisen elinvoimajaoston toimiessa ohjausryhmänä. Elinvoimajaostossa ovat olleet edustettuina mm. Mänttä-Vilppulan yrittäjät ry, Serlachius-museot, MW-Kehitys Oy, SASKY koulutuskuntayhtymä ja Koskelantalot Oy.

Elinvoimaohjelma on saatavana tästä linkistä.

Lisätietoja:

elinvoimajaoston ja kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Tommi Aronen 0505372574

kaupunginjohtaja Anne Heusala 0401851275

kaupunkikehitysjohtaja Ville Keränen 0440979213

etunimi@sukunimi@taidekaupunki.fi