Bike & Rail –kaupunkipyörät ovat taas kesällä Taidekaupungissa

Mänttä-Vilppulan kaupunki ja Serlachius jatkavat viime kesänä käynnistynyttä kaupunkipyöräpalvelua Vilppulan rautatieaseman ja Mäntän keskustan välillä. Lainapyörät ovat vuokrattavissa kesä-elokuun ajan 6.6.2024 alkaen. Palvelun toteuttaa Donkey Republicin kaupunkipyöräpalvelua tarjoava KaaKau Oy. 

Bike & Rail -kaupunkipyöräpalvelu yhdistää pyörämatkailun ja raideliikenteen ja tarjoaa mahdollisuuden kestäviin ja elämyksellisiin päiväretkiin Taidekaupungissa. Kaupunkipyörät ovat joustava ja kestävä tapa saavuttaa Taidekaupungin monet taide-, kulttuuri- ja luontokohteet. 

Juna-pyörä-matkaketju toimii seuraavasti: matkailija voi hypätä junaan Tampereella ja varata pyörän etukäteen Donkey Republicin sovelluksella. Perillä pyörän saa käyttöön Vilppulan asemalta, josta voi polkaista kohti Serlachiusta ja samalla kiertää Taidekaupungin lukuisia näyttelykohteita. Reissun päätteeksi pyörän voi palauttaa Vilppulan asemalle ja palata Tampereelle junan kyydissä. Palvelu sopii hyvin myös lyhyisiin vuokrauksiin taajamissa.

Mänttä-Vilppulan kaupunki ja Serlachius haluavat edistää yhteisellä palvelutoteutuksella kestävää matkailua ja liikkumista sekä monipuolista saavutettavuutta.

Kaupunkipyörien vuokraus- ja palautusasemat sijaitsevat Vilppulan rautatieasemalla ja Serlachius Pääkonttorilla Mäntän keskustassa (piha-alueen kunnostuksen vuoksi vuokrausasema on Serlachius Residenssillä 14.6. asti ja sen jälkeen tutussa paikassa Pääkonttorin edustalla).

Kaupunkipyöräpalvelun kaikki vuokrausohjeet ja -hinnat löydät palveluntarjoajan kuntakohtaiselta sivulta ks. https://kaakau.fi/mantta-vilppula/

Tervetuloa pyöräilemään Taidekaupunkiin!

Lisätiedot:

Julia Virtanen, kaupunkisuunnittelupäällikkö

julia.virtanen@taidekaupunki.fi, 044 035 4320

Antti Korkka, kulttuuripäällikkö
antti.korkka@taidekaupunki.fi, 044 4288 210